22 ene 2010

Un nou blog



Per a un treballador-estudiant com yo, el mes de giner no és massa propici per a dedicar temps a coses de poc de profit professional o acadèmic... aixina que vaig a tardar un poc en tornar a escriure posts en molla.

El motiu d'esta entrada és comunicar que El Blog de Masclet té a partir de hui, dia de Sant Vicent, un "fill": el blog Llengua valenciana, normes valencianes.

Un blog en el que, per a escomençar, inclouré els posts d'El Blog de Masclet que han versat els últims mesos sobre la polèmica llingüística valenciana; i en el que també, d'ara en avant, escriuré quan vullga tractar de forma específica eixos temes.

He pres esta decisió perque trobe que la qüestió llingüística -que, si pegueu una llegideta a posts anteriors, m'interessa molt- pot resultar, en ocasions, massa pesada o dificultosa per a un públic no necessàriament iniciat en estos temes; o inclús causar un cert rebuig (que no hauria de ser tal, perque sempre procure ser respectuós en les postures diferents a la meua) entre algun llector significat ab un estat d'opinió molt contrari a l'expressat en el blog.

Aixina em resultarà més fàcil donar a El Blog de Masclet, com a blog "matriu", un toc encara més eclèctic, enfocat sobre tot a la difusió de qüestions històriques, de patrimoni o d'actualitat de la nostra terra -tal com ha segut fins ara, i vullc que continue sent-.

En quant a Llengua valenciana, normes valencianes, m'agradaria que el nou blog servira, des de la seua modèstia, com a punt d'encontre i debat entre persones interessades en la qüestió (inclús des de posicionaments de partida molt diversos). Un lloc en el que pugam raonar tranquilament i en trellat sobre l'etern conflicte llingüístic.

I més encara: per a aünar forces en l'objectiu d'estructurar i donar coherència a les múltiples postures que, en distintes diferències, mantenen una premissa bàsica comuna a totes elles: la defensa del valencià i les seues particularitats front a la substitució per les atres modalitats llingüístiques que li són entorn.

Unes postures que, des d'eixa premissa bàsica, actualment presenten una notable divisió que dificulta extremadament la difusió d'un discurs coherent, potent i organisat; aixina com la seua necessària impregnació en la part de la societat valenciana més sensibilisada en estes qüestions.

Això no vol dir que en El Blog de Masclet ya no es tornarà a parlar de llengua (mentres Masclet siga Masclet, parlarem de llengua), pero més aïna des d'un punt de vista divulgatiu. Ademés, sempre que escriga en Llengua valenciana, normes valencianes, inclouré una chicoteta referència en  El Blog de Masclet, per a convidar als seus visitants a que els lligguen també.

I sobre tot, a que opinen. Perque el rollo este dels blogs té gràcia, sobre tot, quan comproves que hi ha gent que està en la mateixa ona (i quan, de tant en tant, te peguen canya de la bona...). Espere els vostres comentaris en quant la paraeta estiga ben montâ...

Pregue també que disculpeu estos primers moments, en els que aniré estructurant l'informació i els enllaços. El blog estarà unes semanes en proves, pero espere que d'ací a poc camine a ple rendiment.

Gràcies de bestreta a tots els visitants.




4 comentarios:

Rafa dijo...

Be chiquet
Feliç (nova)paternitat... treballador, estudiant... ¡i ara ademés pare de la parelleta!
1abraç

Billyjoe dijo...

Yujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Ironpiu dijo...

Felicitats per la paternitat d'este nou blog. molt bon treball des de la construcció i l'argumentació. Enhorabona i avant.

Anónimo dijo...

tens un mensage privat en el foro de la PJV. GRACIES.